Japońskie, hiszpańskie oraz meksykańskie, jak i tradycyjne po lubelsku – te wszystkie rodzaje pierogów będziecie mogli spróbować podczas Festiwalu Pierogów Świata, który w klubie Radość odbędzie się w sobotę i niedzielę (13 i 14 lipca).

Na festiwalu zaprezentują się wystawcy z różnych stron świata. Spróbujecie tradycyjnych, domowych polskich pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali. Będą pierogi duże i małe, polskie, hiszpańskie, japońskie, tybetańskie czy hinduskie.

Pierogi nadziewane będą owocami, warzywami, mięsem, serem lub ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments