Orzechy i pestki. Przewodnik mistyczno-kulinarny (recenzja książki)

0
304

Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka.

W przewodniku znajdziemy praktyczne porady, jak kupować i przechowywać orzechy i pestki, ich historię oraz obrzędy i zwyczaje z nimi związane. Są też tradycyjne przepisy
– autorskie przepisy i kulinarne inspiracje Lary Gessler

Pełna pasji i wyobraźni opowieść o orzechach i pestkach, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię. A wszystko z miłości do gotowania! Wyjątkowa książka mistyczno-kulinarna autorstwa Lary Gessler z pewnością Was zachwyci.

Lara Gessler, Orzechy i pestki. Przewodnik mistyczno-kulinarny, Wydawnictwo Prószyński i S-ka.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments