W kuchni odrobina magii i dobrej energii jest konieczna, by potrawy zasilały nie tylko ciało, ale i duszę. Składniki pożywienia, naenergetyzowane naszą intencją miłości, dobrobytu czy pomyślności, wspaniale zasilają nowe projekty i przyczyniają się do ich pomyślności. Połączenie świeżych ziół i ekologicznych warzyw ma wielką moc, korzystajmy z niej jak najczęściej, gdyż miłości nigdy dość. Na zdrowie!
Składniki:
3 duże ziemniaki
2 marchewki
1 duża cukinia
1 szklanka makaronu „kolanka”
2 łyżeczki świeżego tymianku
2 łyżeczki świeżego oregano
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
4 szklanki wody
2 szklanki sosu do spaghetti
Przygotowanie:
Ziemniaki i marchewki pokroić w drobną kostkę. Cukinię przekroić wzdłuż, pociąć w grube półplasterki. Wszystkie składniki (za wyjątkiem sosu do spaghetti) włożyć do garnka o cienkim dnie. Gotować na wolnym ogniu, aż makaron i warzywa zmiękną. Dodać do gotującej się zupy sos do spaghetti i nadal gotować, często mieszając, aż zupa nieco zgęstnieje. Podawać na ciepło z kawałkami bagietki lub krakersami.