Od piątku (2 lipca) do niedzieli (4 lipca) na placu Teatralnym trwać będzie Festiwal Azjatycki. Różnorodnych kuchni z tamtego regionu będzie można spróbować od godziny 15.
Festiwal potrwa trzy dni. Na placu Teatralnym staną między innymi dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi, jak i indyjska aromatyczna pakora. Będzie również gruzińskie chaczapuri i libański tabbouleh.
Będzie też marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupa pho i vietnamskie kanapki bahn mi. Nie zabraknie również dań kuchni koreańskiej oraz malezyjskiej jak i naturalnych azjatyckich kosmetyków.
Wystawcy czekają na was w piątek (4 lipca) od godziny 15 do 18, w sobotę (5 lipca) od godziny 12 do 20 i w niedzielę (6 lipca) od godziny 12 do 18.
Wstęp wolny.