W Lublinie po raz kolejny odbędzie się cykliczne ogólnopolskie wydarzenie Restaurant Week. W tym roku lublinianie już po raz drugi będą mieli okazję uczestniczyć w tym evencie. Jesienna edycja festiwalu zacznie się w środę (16 października) i potrwa aż do końca miesiąca. Będą mu przyświecać idee – „szanuj jedzenie” i „kochaj jedzenie”. Misją organizatorów największego i najpopularniejszego wydarzenia kulinarnego w Polsce jest przybliżenie mieszkańcom wybranych miast i regionów działalności najlepszych restauracji.

Podczas eventu Restaurant Week będzie można wybrać jedną z 22 restauracji w Lublinie i zjeść specjalnie przygotowany trzydaniowy posiłek w festiwalowej cenie 49 złotych za osobę. Co więcej, każdy z gości będzie mógł spróbować jednego z dwóch limitowanych zestawów, których na co dzień nie znajdziemy w ofercie lubelskich restauracji. Menu będzie obejmować przystawkę, danie główne oraz deser, które przygotują najlepsi szefowie kuchni. Dodatkowo klienci będą mogli cieszyć się darmowym koktajlem z Martini Fiero i tonikiem marki Kinley.

Już dziś możecie więc zarezerwować stolik dla minimum 2 osób w wybranym przez siebie lokalu gastronomicznym. Pamiętajcie tylko, by wybrać typ menu, godzinę i dzień waszej wizyty, a następnie opłacić swoją rezerwację. Jeśli jednak zamówicie miejsca aż dla 8 osób, to będziecie mogli skorzystać z promocji „ósmy Gość gratis”, co oznacza, że zapłacicie tylko za wstęp dla siedmiu gości.

Klienci będą mogli spędzić w danej restauracji 90 minut, tak aby każde z umówionych później osób miało równe szanse na skorzystanie wyjątkowych ofert w ramach wydarzenia Restaurant Week.

Pośród 22 lubelskich lokali gastronomicznych chęć uczestnictwa w wydarzeniu zgłosiło między innymi 2 PI ER Cafe, które mieści się w Lubelskim Centrum Konferencyjnym.

– Goście, którzy zazwyczaj się u nas nie pojawiają, a są fanami wydarzenia Restaurant Week, mogą po prostu u nas zagościć, skorzystać z fajnego menu, mile spędzić czas i tak naprawdę zapoznać się z naszą restauracją – mówi managerka lokalu 2 PI ER.

W trakcie festiwalu będzie można tu skosztować jednego z dwóch rodzajów menu. W ramach pierwszego zestawu przystawką będą flaczki z gęsi z dodatkiem grzybów, warzyw i ziół oraz cebularz. Następnie na obiad podawany będzie rumsztyk z sosem pieczeniowym, tłuczone ziemniaki ze szczypiorem, pieczarkami, dynią i cebulą. Drugi smaczny zestaw, który będą mogli wybrać goście restauracji 2 PI ER, będzie się składał z risotto z gruszką, orzechem włoskim, gorgonzolą i nacią pietruszki. W następnej kolejności klienci zjedzą bezmięsne danie główne w skład, którego będzie wchodzić stek z soczewicy oraz kluski leniwe podawane z brokułami, parmezanem, salsą z kalarepy i papryki oraz z sosem kurkowym. Nie zapomniano też o deserze. – To będą dania regionalne z domieszką jesiennych smaków. Menu mięsne i wegetariańskie, czyli dla każdego coś dobrego – przekonuje managerka lokalu 2 PI ER.

Więcej informacji o festiwalu, gdzie będziecie mogli też dokonać rezerwacji stolików
w wybranych przez was lokalach, znajdziecie na stronie: www.restaurantweek.pl.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments