Zaletą tej sałatki, oprócz tego, że jest bardzo smaczna i pożywna jest to, że przygotowuje się ją błyskawicznie. Dodatek śliwek w occie świetnie ją dopełnia i decyduje o jej oryginalnym smaku. Testowałam różne wędliny, w tym i szynkę, ale najlepiej smakuje mi, gdy jest przyrządzona z aromatycznej mielonki tyrolskiej. I taką wersję tej sałatki polecam. Tak przyrządzona sałatka świetnie sprawdza się, gdy chce się poczęstować niespodziewanych gości lub jako drugie śniadanie w pracy. Smacznego 🙂

Składniki:

250 g twardego sera żółtego

250 g mielonki tyrolskiej

1 puszka kukurydzy

1 mała cebula

1 mały słoik śliwek w occie

3 łyżki majonezu

Przygotowanie:

Ser żółty oraz mielonkę pokroić w drobną kostkę.

Śliwki odcedzić z zalewy octowej i pokroić na ćwiartki.

Cebulę drobno posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać z odcedzoną kukurydzą i majonezem. Gotowe!

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o