Jedzmy selera, gdyż jest zdrowy i podnosi libido. Połączenie selera naciowego z jabłkami i rodzynkami jest bardzo udane. Taka sałatka idealnie pasuje do drobiu i ryb. Może być również ciekawą propozycją bankietową. Jedzmy selera nie tylko na zdrowie! Smacznego 🙂

Składniki:

pęczek selera naciowego

zielone i czerwone jabłko

100 g rodzynek

100 g orzechów włoskich

2 łyżki majonezu

100 ml jogurtu naturalnego

sok z ½ cytryny

sól, pieprz

Przygotowanie:

Gałązki selera umyć, pokroić w kostkę.

Jabłka umyć, podzielić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny.

Rodzynki namoczyć we wrzątku, po ostudzeniu osuszyć.

Połączyć w salaterce selera, jabłka, rodzynki.

Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, doprawić solą i pieprzem.

Polać składniki sałatki, wymieszać. Całość posypać połówkami orzechów.

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o