Za czym ta kolejka? Restauratorzy szykują happening

0
160

Lubelscy restauratorzy spotkają się we wtorek (3 listopada) o godz. 12 na ul. Spokojnej 4 na wspólnym happeningu. Będzie on polegał na tym, aby stworzyć jak najdłuższą kolejkę przez pracowników lubelskich lokali, ale i mieszkańców.

Wydarzenie odbędzie się pod hasłem: Za czym ta kolejka? Przed Urzędem Wojewódzkim zbiorą się kucharze, barmani, bariści, dostawcy, właściciele lokali, ale i mieszkańcy, którzy tęsknią za swoimi ulubionymi restauracjami.

– Sytuacja epidemiologiczna uderzyła w każdą branżę. My to nie tylko szefowie kuchni, właściciele restauracji, dostawcy, ale i kelnerzy, barmani, sommelierzy, bariści i wy nasi Goście, którzy codziennie dawaliście nam radość i motywację do pracy – piszą na wydarzeniu na Facebooku organizatorzy.

Podczas happeningu zbierane będą również podpisy pod petycją, która ma na celu uświadomić, że restauracje to bezpieczne miejsca i ryzyko zakażenia się koronawirusem jest tam niewielkie.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments