Na początku listopada został otwarty w Lublinie Hotel Ibis Styles Lublin Stare Miasto oraz nowa Restauracja Legendy Miasta, które będą nawiązywać motywami przewodnimi do naszych regionalnych legend.
W niedzielę, 24 listopada, każdy z mieszkańców będzie miał okazję przekonać się jak wyglądają nowy hotel i restauracja. Ibis organizuje dzień otwarty dla lublinian. – Zarówno hotel, jak i restauracja mają zżyć się z miastem. Chcemy stworzyć przestrzeń zarówno dla biznesmenów, ale i korzystających z naszych usług rodzin z dziećmi – mówi Jarosław Dziak, dyrektor generalny. Hotel jest również przyjazny dla zwierząt.
Nowy hotel oferuje gościom w sumie 114 nowoczesnych i komfortowych pokoi dla ponad 220 osób. Znajduje się w nim aż 8 sal bankietowo-konferencyjnych o łącznej powierzchni 760 m kw., która umożliwia organizację wydarzeń dla ok. 350 osób oraz 98 miejsc parkingowych.
– Każda z sal konferencyjnych posiada mobilne ściany. Dzięki temu możemy zorganizować komfortowe przyjęcie zarówno na bardzo dużą liczbę osób, a także kilka mniejszych, gdzie każdy organizator będzie miał własną prywatną przestrzeń – zaznacza Dorota Bęczkowska, dyrektor operacyjny.
Restauracja Legendy Miasta to dwukondygnacyjna restauracja, w której można zorganizować różnego rodzaju imprezy okolicznościowe na 120 osób. Bazuje na lokalnych produktach nawiązując do lubelskich legend. Motywy miejskich historii w wystroju wnętrz zostały wprowadzone za sprawą grafik lubelskiej artystki Dominiki Wilk.
– Stworzone przeze mnie menu nawiązuje do legend lubelskich, jednak nie można go mylić z kuchnią regionalną. Zapraszamy przede wszystkim na lina, ale i na jedyny w Lublinie stek przygotowywany na kamieniach wulkanicznych – mówi Łukasz Oron, szef kuchni.
Fot. Aleksandra Szyszko
3Galeria zdjęć 3/5
Fajny pomysł na wystój, zawsze coś innego i… przy okazji swojskiego. 😉